KEK BATIK
(Tanpa Telur)
Bahan-bahan :
250 gm buttercup
200 gm milo (1 paket kecil)
1/2 tin susu pekat
1/2 paket biskut marie
sedikit serbuk koko
*chocolate rice (hiasan)
Cara-cara :
200 gm milo (1 paket kecil)
1/2 tin susu pekat
1/2 paket biskut marie
sedikit serbuk koko
*chocolate rice (hiasan)
Cara-cara :
1. Cairkan buttercup.
2. Masukkan susu pekat. Kacau hingga sebati.
3. Masukkan milo dan serbuk koko. Kacau hingga sebati dan sedikit pekat. Tutup api.
4. Masukkan sedikit adunan coklat ke dalam bekas. Susun biskut marie di atasnya. Masukkan adunan lagi diikuti biskut. Ulang hingga habis. *Pastikan lapisan terakhir adunan coklat. (Kalau nak lagi nampak cantik, boleh laa gaul biskut dgn adunan coklat..) Saya buat ke dua2 cara tu..)
5. Hiaskan chocolate rice di atasnya.
6. Sejukkan di dalam peti sejuk.
Selamat Mencuba! (^__^)
2. Masukkan susu pekat. Kacau hingga sebati.
3. Masukkan milo dan serbuk koko. Kacau hingga sebati dan sedikit pekat. Tutup api.
4. Masukkan sedikit adunan coklat ke dalam bekas. Susun biskut marie di atasnya. Masukkan adunan lagi diikuti biskut. Ulang hingga habis. *Pastikan lapisan terakhir adunan coklat. (Kalau nak lagi nampak cantik, boleh laa gaul biskut dgn adunan coklat..) Saya buat ke dua2 cara tu..)
5. Hiaskan chocolate rice di atasnya.
6. Sejukkan di dalam peti sejuk.
Selamat Mencuba! (^__^)
Yang ni saya buat secara layer coklat dilapis dgn biskut.. Gmbr yg atas tu sy gaulkan sekali coklat dgn biskut.. |
Maaf laa yea.. Xsempat nk snap pic kek batik yang dipotong.. (~_~) |
No comments:
Post a Comment